Beyza'nın çok uykusu gelmişti çünkü bu gün okulda çok yorulmuştu. Spor yapmıştı ve öğretmenleri onlara takla atmayı öğretmişti.

 Ayrıca bugün el kabiliyetleri gelişsin diye öğretmeni tüm arkadaşlarına da ayakkabı bağacını nasıl bağlamaları gerektiğini, ipliğe düğüm atmayı öğretmeye çalışmıştı. 
Böyle yoğun bir programdan sonra eve geldiğinde akşam yemeğini yedikten sonra fazla oyun oynamadı bu gün derside yoktu zaten hemen kedisi Yumağı ve oyuncaklarını da aldı odasına gitti fazla gecikmedi yatağın içinde uyuya kaldı.

Annesi onu yatağa yerleştirmiş olmalıydı bir baktı oyuncakları ayaklarının ucunda yorganın üzerinde, kedisi de yerde tırnaklarını iplik yumağa geçirmiş mırmır horlayarak uyuya kalmıştı.

Yatağında olduğu yerde doğruldu ve ellerini açtı gözlerini kapadı.
- Ey Allah'ım sana teşekkür ederim çok güzel bir gün geçirdim. Benim gibi tüm çocukları iyi insanları koru. Kötülere engel ol kimseye kötülük yapmasınlar..Annemi babamı ve sana inananları koru. Amiiin.
Sonra tam yatağa gireceği anda kedisini hatırladı tekrar ellerini açtı.
-Allah'ım tüm hayvanları ve benim kedimide koru amiiin..

Not: Öğretmen bu hikayeden sonra öğrencilere şöyle hitap ederek karşılıklı muhabbet edebilirler..
Çocuklar mutlaka yatağa yattığımızda abdest alalım ve ve şöyle dua edelim. Anne ve babalarımızı koru, öğretmenlerimizi koru ve dualarını kabul et. Allah'ım memleketimizi tüm felaketlerden koru amiin..
Allah çocukların dualarını geri çevirmez kabul eder.
Yazan Özlem Karadeniz