Daha çok yeni memurum sözleşmeli personelden başarılı olanlardan biriydim bana dediler ki bugün denetime çıkacaksınız (henüz 19 yaşındayım).. Aklıma lisedeki en yakın arkadaşımın zabıta olmak isterdi ona değilde bana böyle bir şey nasip olması çok ilginç geldi..

Eski memurun yanına yenilerden bir kişi katıyorlardı.. Muhasebe servisinden Gülhan hanımda benim nasibime düşendi ve öğleden sonra çıktık. Mahmutpaşa cd.ini denetliycez..

Allahım bir kabustayım adeta uyanamıyorum. Kadın her girdiği dükkanda "şuna bakabilir miyim?" diyerek çantasına atıyor tabi inceledikten sonra..

Hayatımda hiç o kadar rezil olmamıştım kadından uzak ara yürüyordum utancımdan kendimi bir dilenci gibi hissettim o da beni hiç tınlamıyor.. Hala aklıma gelir utanırım..Saat beşe doğru tekrar vergi dairesine döndük ben tek kelam etmedim doğruca çalıştığım servise gittim..
Tüm azalarım tirtir titriyorum Ahmet diye bir memur arkadaş vardı çok mert ve dürüst bir çocuktu. O na "Bir daha asla beni Gülhan hanımla denetime göndermiyorsunuz her dükkandan rüşvet aldı asla asla hiç bir güç beni onunla sokağa dahi çıkaramaz" dedim.

O da içerdeki kontrol memuruna söyledi kadını açığa aldılar denetim kartını ayırdılar.. Ertesi gün Emel hanım diye bir hanıma verdiler o da ondan beter ben yine yıkık döküküm utanmaya başladım ve maliye memurluğu nasıl bir şey tüm esnafın nefret ettiği bir insan mıyım (ben sevgiye çok değer veririm işimi bile severek yapmalıyım)

Emel hanımın da kartını ayırdılar denetimden uzaklaştırdılar. Bu sefer benim Ahmet'in ve Nursel'in ne kadar temiz ve idalist olduğumuz ortaya çıktı.. Hergün yaz kış sokaklardayız. Halbuki bilgisayar işletmeni olarak işe başladık geldiğimiz nokta ürkütücü..
devamı var..