Beyza Kedisiyle Oyun Oynuyor




Beyza bugün evde kedisiyle mankencilik oynamayı tercih etmişti. Annesi mutfakta akşama yemeğe misafirleri geleceği için yemek hazırlıkları telaşındaydı.
Beyza annesini sık sık rahatsız edip işlerinden alıkoymamak için annesinin yatak odasına girip oyun oynamaya başladı. Hem oynuyor hem de şarkılar mırıldanıyordu..
Annesinin elbisesini giydi, şapkasını taktı tam o sırada minik kedisi yumak mırnav mırnav mırıldayarak yanına geldi. Hemen onu kucağına aldı. Annesinin kolyesini ona taktı kendiside şapkayı başına geçirdi.
Annesi Beyza'nın şarkılar söyleyen sesini işitince gizli gizli parmak uçlarına basarak yatak odasının kapısına geldi..
 İçeriye baktı ki Beyza ile Yumak o kadar güzel oynuyorlardı ki
tebessüm ederek :)
- Kızım Beyza'cım ne yapıyorsunuz burada? dedi. ve kızını kucağına aldı. Yumakta Beyza'nın kucağındaydı
- Oyun oynuyorduk ben anne oldum Yumakta benim kızım onu giydirdim. Bende senin giysilerini giydim anneciğim..
- Kızım oyun oynadıktan sonra benim eşyalarımı tekrar aldığın yerlere düzenli bir şekilde koyarsın değil mi canım? Çünkü düzenli olmak gerekir biliyorsun oyundan sonra mutlaka ortalık düzenlenir oyuncaklar toparlanır. Hele anne giysileri ile oynanıyor ise onlar hiç ortalıkta bırakılmaz..
-Tamam anneciğim ben düzenli bir kızım biliyorsun..Ne olur biraz daha oynayabilir miyiz Yumakla burada?
- Tamam kızım ben gidiyorum Yumak sıkılmasın fazla uzatmayın tamam mı?
- Tamam annceciğim.. dedi ve annesi odadan çıkar çıkmaz annesinin terliklerini giydi ve aynasını eline aldı..
artık kendisi şarkıcı olmuş Yumakta mırnavlayan bir vokalist ikiside şarkı söylediler.
Çok eğleniyorlardı ama annnesine verdiği sözü hatırladı hemen Yumakla beraber oyun oynamak için aldıkları giysileri, takıları ve şapkayı aldığı yere düzenli bir şekilde koydu ama Yumak kolyeyle oynadığı için kolay kolay vermek istmedi kolyenin boncuklarını ağzına almış yerlerde tepişerek oynuyordu.
Beyza biraz oynadı onunla ve kolyeyi almayı başardı.
Banyoya gitti kolyeyi lavaboda yıkadı. Çünkü Yumak ağzında oynadığı için kolyenin temizlenmesi gerekiyordu. Kağıt havluda kuruladı.
Annesinin aynasını ve terliğinide yerine koydu. Odada dağıttığı yerleride düzenledi ve annesinin yanına gitti Yumakta peşinden onu takip ediyordu..

Karınları acıkmıştı..Yumak bir küçük kase sütü hak etmişti. Beyza önce onun sütünü verdi . Çünkü bakmakla yükümlü olduğumuz hayvanlardan ve çiçeklerden sorumluyuz. onlara çok iyi bakmalıyız asla aç ve susuz bırakamamalıyız, oyun oynarken canını yakamayız.. Çiçeklerin ağaçların dallarını kopararak zarar veremeyiz.
Veterinere götürüp aşılarını ve tedavilerine dikkat etmeliyiz. Allah bize bunları yapmadığımız için sorguya çeker ve cennete girmemize mani olabilir. Allah korusun..
Annesi bu arada ona sofrayı hazırlamıştı. Kendiside yedikten sonra Yumakla beraber bahçeye çıktılar.
Arkadaşlarıda geldi oynamaya artık bahçede devam ettiler..

Not: Bu hikayeyi anlatırken Beyza'nın annesinin ayak uclarına basa basa sessiz yürüyüşünü canlandırarak öğretmen anlatabilir.. Hayvan bakımında dikkat edilecek hususlarıda çocuklara tek tek anlatılmalıdır..