Yasemin ve Ahmet -2-

Ahmet çiftlikte nerdeyse bir ayı doldurmuştu herşey yolunda gidiyordu. Atlar bu çiftliğe satıldığında kendisi de bakıcı olarak onların yanında gelmekte ısrar edince Yasemin'in babası çok merhametli olduğu için kabul etmişti.

Ama artık yaz bitmiş sonbahar gelmeye başlamıştı. Okulların açılma vakti geldiğinde Yasemin'in babası Ahmet'i de Yaseminle beraber aynı sınıfa yazdırdı.
Artık Ahmet ve Yasemin iyice birbirlerine alıştılar hiç ayrılmıyorlardı ve çok mutluydular. Hatta Yasemin'in odasının yanındaki odayı onun için hazırladılar artık Ahmet'in birde odası vardı. Yasemin'in anne ve babasına oda anne ve baba demeye başlamıştı. Çünkü onlar öyle istediler.
Yasemin'in babası;
-Ahmet'cim biz düşündük ve senin de bize Yasemin gibi anne ve baba demeni istiyoruz artık sen bu evin bir ferdisin olur mu oğlum.
 dediğinde Ahmet ağlayarak
-Evet tabi efendim diye cevap verdi.
Yasemin'in annesi;
-Oğlum efendim demene de gerek yok.
- Peki dedi ve sonuna "anne" kelimesini de ilave etti. Yasemin o kadar mutlu olduki ağlayarak anne ve babasının yanaklarından sonra da Ahmet'in yanaklarından öptü sarıldı
-İyi ki varsınız siz dünyanın en iyi anne ve babasısınız sen de dünyanın en iyi kardeşisin Ahmet'cim dedi.
-Sen de.. Siz de iyi ki varsınız. Rabb'ime şükürler olsun beni sizin gibi iyi kalpli insanlar ile tanıştırdı ve korumaya aldı. Şükürler olsun..




Sınıfta arkadaşları da Ahmet ile Yasemin'i çok seviyorlardı. Birgün arkadaşlarından Nilgün doğumgünü partisi verdi ve Ahmet ile Yasemin'i de davet etti.. Yasemin'in anne ve babası Ahmet'i de alarak alışverişe gittiler. Ahmet'in şapka sevdiklerini bildikleri için ona şapka ve yelek takım aldılar. Yasemin'e de mavi kolları ve etekleri fırfırlı önünde beyaz fırfırlı bir önlüklü elbise aldılar. İkiside o kadar güzel oldular ki bakmaya doyamazsınız.



Peki arkadaşlarına giderken hediye almaları gerekirdi. Çünkü bu Sevgili Peygamber Efendimiz'in Hz. Muhammed (sav)'in sünnetiydi.
"Hediyeleşin, çünkü hediye sevgiyi artırır, kalpteki kötü hisleri giderir.” (Kütüb-i Sitte) buyurmuştu.
Ama ne almalıydılar ikiside düşündüler ve Yasemin ile Ahmet anne ve babalarına sormaya karar verdiler.
Ve şu cevabı aldılar
-Çocuklar en güzel hediye sizin bu güzel günde orada olmanız ama isterseniz hediyenizi ellerinizle de yapabilirisiniz..
Çok hoşlarına gitmişti hemen hediyeleri hazırlamaya gittiler ama anne ve babalarından yardım istediler. Çünkü ne hazırlayacaklarını bilmiyorlardı..


Annelerinin tavsiyeleri üzerine paketlerin içine kağıttan kapler kestiler kırmızıya boyadılar ve simlediler çok güzel olmuştu pırıl pırıl parlıyordu. Ve kalplerin arkasına "Nilgün doğum günün kutlu olsun iyi ki varsın" yazdılar biraz kötü yazıydı ama yeni öğreniyorlardı ve anneleri de yardım edince güzel bir şeyler çıktı ortaya.. annesi paketlemelerine de yardımcı oldu.
Bakalım çocuklar doğum günü partisinde neler oldu.. bir sonraki hikayede..