Netten alıntıdır maşaAllah deyin çok tatlı =)

Çocuklara mahremiyet eğitimi nasıl verilir

Videoyu mutlaka izleyin çok önemli ve çocuklarınızla mutlaka konuşun..

Günümüzde güvenilecek hiç kimse yok annelerin dışında.. tabi istisnalar da var. Öyle haberler izliyoruz ki kendi çocuğuna tecavüz eden babalar, yeğenine tecavüz eden satan dayılar amcalar aynı şekilde kardeşlerde...

Peki bizim ne yapmamız gerekiyor ben önce okul olarak çocukları nasıl eğitmeliyiz onu düşünerek öğrencilerimle yapmış olduğum sohbeti sizlerle paylaşmak istedim.


"Çocuklar bizleri annelerimiz yıkıyor değil mi sakın başkalarına vücudumuzu göstermiyoruz tamam mı.. eğer bizi başkası yıkamak isterse annemizin izni gerekiyor. Eğer başkası yıkıyorsa iç çamaşırımızı çıkarmadan yıkayabilir."

(Maalesef çocuğu ile yıkanan babalar var ve baba iç çamaşır giymeden beraber yıkandıklarını biliyoruz çocuk öğretmenine soruyor babasında gördüklerini..  )

"Bizler okulda, evde veya herhangi bir yerdeyken tuvalete gittiğimizde sakın arkadaşlarınızın yanında  veya yabancıların yanında vücudumuzu açıp göstermiyoruz.. (Çocuklar pür dikkat dinliyorlar kimseden ses çıkmadı.)
Bizleri annemizden başka hiç kimse abimiz ablamız bir başkası görmek isterse çamaşırımızı indirmek isterse hemen kendimizi koruyoruz ve annemize söylüyoruz.. "
Yani tuvaletimizi yaparken mutlaka yanlız olmalıyız hiç kimse yanımızda olmamalı..


Bir velimiz bana "akşam oğlum babası banyoda dişini fırçalarken yanında tuvaletini yapmadı çıkmasını bekledi babasının çok hoşuna gitti kendisini bu şekilde koruması.." bu konuşmazın özeti sadece..

Annelerin çocukları terlediği zaman çamaşırlarını hiç kimsenin görmediği bir yerde değiştirmeleri gerekir ki çocukta kendini koruma duygusu ve mahremiyet duygusu oluşsun..

Ben çocuklarda mahremiyet eğitimine banyo ve tuvaletten başladım ve sizlerle paylaşmaya da devam edeceğim inşaAllah..

Annelerden ricam çocuklarına mahremiyet eğitimi versinler onlarla konuşsunlar kimlerden sakınacağını ne gibi hareketlerin kendilerine zarar vereceğini anlatsınlar bizi anlıyorlar ama biz onları anlamıyoruz anlamaya çalışıyoruz..

Sizlerin de fikir ve görüşlerinize açığım sonuç olarak çocukların eğitiminde kullanıyorum.

Çocuklarımızı kendisine güvenen edepli ve imanlı insanlar olarak yetiştirebilmek dileğiyle sevgi ve muhabbetle kalın..

Özlem Karadeniz