Önce iyi insan yetiştirelim ortalıkta insan görünümlü canavarlar çoğaldı..
Çok samimi bir arkadaşım anaokulu öğretmeni (Emine Kaya)hep şöyle söyler:
"İyi bir insan olmak hayatın sırrıdır" diye şimdi daha iyi anlıyorum ne demek istediğini aşağıdaki mektubu okuduktan ve haberlerdeki vahşetleri seyrettikten sonra..  

"Bir okul müdürü her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere bu mektubu gönderirmiş:

Bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim. Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü. İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar.

Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum.

Sizlerden isteğim şudur:

Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır..."


Bir süre önce  "Benim Adım Khan" adlı bir film izlemiştim. Bu filmden aklımda kalan en büyük detaylardan biri çocuk Asperger sendromu hastasıdır. Bir annenin çocuğunu yetiştirirken iyi bir müslüman tarifi vermesini hatırlıyorum çok etkilenmiştim.. Ona iyi insan kötü insan kavramını öğretti ölçü çok güzel iyi ve kötü insan sonra dinine bak mutlaka seyredilmesi gereken bir film çok şey kaçırırsınız bence..
Aileler bizler yetiştiriyoruz sapıklarıda katilleride.. bizler çocuklarımıza değerlerimizi anlatarak insan olmayı, dini ve dünyayı öğretmeliyiz önce ailede sonra okulda verilir eğitim..

Söylenecek çok söz var ama kelimelerin tükendiği bir yerdeyiz..Özgecan Aslan ve diğer masum yavrularımızın başına gelenlerin tekrar yaşanmaması için dua edelim ve çocuklarımızın üzerine çalışalım..

Çocuklarımızı tehlikelerden nasıl koruyabiliriz bence çok çalışılması gereken bir detay..  Onları bu tehlikelere karşı nasıl korumalıyız dua ediyoruz ama tedbiri elden bırakmamalıyız.. Allah'ım bunlar son olur inşaAllah!

Tüm hayır dualarımız masumların ve evlatlarımızın üzerine olsun.. Tüm beddularımızda kötülerin üzerine olsun... amiiin..