Hepimiz biliyoruz ki, ilk insan olan Adem Aleyhisselam topraktanyaratılmıştır. Adem babamız yaratılmadan önce, Hz. Allah Teala Hazretleri  Cebrail (As)’ı göndererek dünyadan toprak getirmesini istedi.



Hz. Cebrail, Adem (As)'ın yaratılacağı toprağı alacağı zaman toprak ona yalvardı:
"Ne olur benden alma. Çünkü benden yaratılacak olan insandan çoğalacak olanlardan bir kısmı, Allah-u Teala’ya isyan edip cehenneme gidecekler. Bir parçamın cehenneme gitmesini istemem. Ne olur benden bir şey alma.
Bunun üzerine Cebrail (As) toprak almadan geri döndü.

Hz. Allah-u Teala bu sefer Hz. Mikail’i gönderdi. Toprak Mikail (As)'a da yalvardı, o da almadan geri döndü. Üçüncü olarak Allah-u Teala İsrafil (As)’ı gönderdi. Toprak ona da yalvardı. O da almadan geri dönmek mecburiyetinde kaldı. 

Allah-u Teala Hazretleri son olarak Azrail (As)'ı gönderdi. Toprak ona da yalvardıysa da, Azrail (As)dinlemedi
"Rabbimin emridir" dedi ve toprağı aldı. Yeryüzünün yüksek yerlerinden alınan topraktan yaratılan insanlar kibirli, koyu renk topraktan yaratılan insanın derisi koyu renk oldu.. vb.
(Coğrafi inleme yaptığınızda aynı toprakta yaşayan insanlar birbirine benzerler örn:Çinliler, Afrikalılar, İsveç ve Norveç gibi)

ve Allah-u Teala hazretleri toprağa söz verdi.
"SENDEN ALDIĞIMI SANA İADE EDECEĞİM" ondandır insan yaratıldığı toprağa gömülür..

Hazreti Adem o topraktan yaratıldı.
Allah-u Teala Hazretleri, Azrail (As)’a buyurdu ki:

"Ey Azrail! Madem Adem’in yaratılcağı toprağı sen getirdin, Ademoğlunun canını alma vazifesini de sana veriyorum."


Azrail (As) bunun üzerine,

"Ya RABBİ! İnsanların hepsi bana düşman olur. Benden nefretederler, dedi. 

HAZRETİ ALLAH
buyurdu ki:
"Ey Azrail! Merak etme. Ben çeşitli hastalıklar, kazalar yaratacağım. İnsanlar o vesileyle ölecekler. Onların canlarını hep sen aldığın halde, onlar seni hiç düşünmeyecekler. Falan hastalıktan öldü, falan kazada öldü, diye konuşacaklar ve seni kimse suçlamiyacak."

Sevgiyle muhabbetle kalın dostlarım =))
Yazan : Özlem Karadeniz