YUMURTA KABUĞU DEYİP GEÇME!
Çöpe giden yumurta kabuklarıyla aslında birçok şey yapılabildiğini biliyor muydunuz? Her evde kahvaltıda veya diğer yemek saatlerinde kullandığımız yumurtaların kabuklarını atmadan önce bir daha düşünün. Yumurta kabuklarında yüksek miktarda kalsiyum karbonat bulunur. Mineral yapıları da yemekler haricinde kullanılmalarını bu yüzden sağlar.
KOMPOSTLAMA.
Yumurta kabukları kolaylıkla parçalandığından, kompostlama için idealdir. İçerdikleri konsantre mineraller toprağı daha sağlıklı hale getirir.
Haşere mücadelesi. Haşereler farklı şekillerde ve boyutlardadır, ancak bahçelere zarar vermek için aynı çabayı sarf ederler. Yumurta kabuklarını ufalayıp bahçenize serperseniz, özellikle solucanları uzak tutmuş olursunuz. Üstelik kimyasal maddeler kullanmak zorunda da kalmazsınız.
TEBEŞİR.
Yumurta kabuklarını toz haline getirdikten sonra, birer çay kaşığı un ve sıcak suyla bir karışım haline getirin. Renkli tebeşirler elde etmek isterseniz, yemek boyası da ekleyebilirsiniz. Karışımı elde ettikten sonra, bunu bir kalem biçimine sokun ve bir kâğıt havluya sarın. Üç gün kadar kurumaya bıraktıktan sonra tebeşir kalemler elde etmiş olursunuz.

GİYSİ BEYAZLATICISI.
Yumurta kabuklarını ufak bir keten torba içinde limon dilimleriyle karıştırın. Bu keten torbayı çamaşır makinenize atıp giysilerinizle birlikte yıkadığınızda, beyaz giysilerin rengini koruduğunu ve grileşmediklerini göreceksiniz.

LEZİZ KAHVELER.
Makine kahvesi içiyorsanız ve acımtırak bir tat hissediyorsanız, makinenizin kahve koyduğunuz bölümüne bir yumurta kabuğu atın. Yumurta kabuğu kahvenizin tadını değiştirmez, sadece acılığını alır.

SU BORUSU TEMİZLEYİCİSİ.
Genellikle lavaboya yiyecek koymak boruları mahveder, ama yumurta kabukları ayrı bir hikâyedir. Büyük yiyecek parçalarını yakalar ve zamanla parçalarlar. Daha ufak parçalarsa ufaldıkça borulardan aşağı inerek tıkanıklıkları giderir.
Kalsiyum desteği. Birçok kişi yumurta kabuklarını her gün aldıkları birkaç bin miligram kalsiyuma ekler. Yumurta kabuklarını silip bir tencerede kaynatabilir ve bir fırın kâğıdına dizip on dakika boyunca 200 derecede pişirebilirsiniz. Daha sonra bunları bir kahve öğütücüsünde öğütün ve toz haline getirin. Bu karışımından bir çay kaşığı kadarını bir bardak suyla her gün tüketebilirsiniz.
YÜZ MASKESİ.
Yumurta kabuklarını bir yumurta akıyla havanda ufalayın ve yüzünüze maske olarak sürün. Bu karışım cildinizin gerilmesini sağlar.
Kaşıntılara merhem. Yumurta kabuklarını elma sirkesinde erittikten sonra, kaşıntılar için bir ilaç olarak kullanabilirsiniz. Bu karışımı cildinize sürünce, kaşıntılar ve kızarıklıklar kaybolur.
Kaynakça:
http://www.healthyandnaturalworld.com/surprising-uses-for-eggshells-and-egg-cartons/