Selamünaleyküm herkesin muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dilerim. Önümüzdeki hafta 22.10.2015 perşembe günü evimde Kur'an sohbetlerine başlıyorum hayırlısıyla..
Aynı zamanda hicri takvime göre perşembe 09 Muharrem 1437 hicri yıl oluyor.
Bir işe başlangıç olarak hayırlı bir ay çünkü birçok ilkler hep muharrem ayına ve ilk on gününe rast gelmesi, benimde sohbetlere başlamamda manevi kuvvet olacağı inancımı artırıyor.. (1 Muharrem 622 tarihi ilk hicri yılbaşımız)

İlk sohbetim tabi ki önce euzu (sığınma) hakkında..  bütün evliyaların kitapları bile önce euzu ile kısacası tüm halıka (yaratılanlara arkanı dönüp sadece Allah'a sığınmak) ile ilgili yazılarla başlar bende niyet ettim bu konu ile başlamaya..

Ardından muharrem ayında neler olmuş bi kısa bilgi vermeyi düşünüyorum.. Peygamberlere verilen ikramları ve muharremiyeden bahsedicem (Hicri senenin başlangıcı olan muharrem ayının birinci günü yapılan yeni yıl tebrikleşmelerinde verilmesi adet olan bereket parası, yılbaşı bahşişi)

Birde Muharrem orucunun ramazan ayından sonra en faziletli orucun Allah’ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur hadisi şerifi hakkında bilgi vermeyi düşünüyorum..

Burada sizlerle sohbetlerimi ana hatlarıyla paylaşmak niyetindeyim ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum takdir Allah'ın (cc).. sohbet anında kalbe öyle ilhamlar geliyor ki niyet ettiklerinin dışında bambaşka sohbetlere akıyorsunuz çok sevdiğim bir maneviyattır.. 
Hayırlı bir hafta geçirmeniz dileğiyle Allah'a emanet olun..